Rendszergazda szolgáltatás vállalkozásoknak Szegeden és környékén

Rendszergazda szolgáltatás


Vállalkozásunk 2006-ban kezdte meg működését, informatikai rendszerüzemeltetést kínálva Szeged és a környező települések vállalkozásai valamint önkormányzatai részére.

Kiemelt célunk ügyfeleink informatikai rendszereinek hibamentes üzemeltetése, a felhasználók segítése.

Miben tudunk segíteni?

Vállaljuk mikro-, kis- és középvállalkozások informatikai rendszerének megtervezését, kiépítését, meglévő, használatban lévő rendszer fejlesztését, üzemeltetését, igény szerinti átalakítását.

Sokszor tapasztaljuk, hogy egy kisebb irodai környezetben a felhasználói számítógépek, laptopok, telefonok nyújtotta szolgáltatások kihasználása minimális. Az eszközök adottak, azonban hozzáértő hiányában a munkavégzés hatékonysága nem megfelelő (email-ben történik a kollégák között a dokumentumok küldése, nem megoldott a közös levelezőrendszer stb). Ilyen esetekben szinte borítékolható az adatok mentésének hiánya. Továbbá mindennapos esetnek mondható az internet lassúsága, szakadozása. Ezek a problémák egy kis ráfigyeléssel, hozzáértéssel gyorsan javíthatók, fejleszthetők.

Nagyobb méretű infrastruktúra esetén gyakori probléma a hálózat szakadás, az adatvédelem fogalma szinte ismeretlen, a home-office, ami sokszor jelent menekülő utat a jelenlegi helyzetben, hozzáértő hiánya miatt nem került kialakításra.

Amennyiben úgy gondolja, hogy vállalkozása működéséhez a stabil informatikai háttér elengedhetetlen, keressen minket bizalommal, segítünk.

Hogyan kezdjünk neki a közös munkának?

  1. lépés: keressen minket bizalommal elérhetőségeinken
  2. lépés: találkozzunk személyesen, lehetőleg a munkavégzés helyszínén.
  3. lépés: mondja el a jelenlegi rendszer hibáit, gondjait, panaszkodjon 🙂
  4. lépés: mi felmérjük a jelenlegi állapotot, egy-két kérdést felteszünk a felhasználóknak, jegyzetelünk, információt gyűjtünk a napi hibákról, eszközparkot mérünk fel
  5. lépés: összeállítunk egy rövid, mindenki számára érthetően megfogalmazott “jegyzőkönyvet”, amely tartalmazza a sürgős beavatkozást igénylő folyamatokat valamint a távolabbi, akár fejlesztést igénylő lehetőségeket.

Eddig a pontig a folyamat díjmentes. Akkor is, ha végül szerződés kötés nem történik.

6. lépés: utolsó lépésként az informatikai rendszer hibáinak javítására, valamint üzemeltetésére ajánlatot adunk, amely lehet eseti- vagy átalánydíjas. Tapasztalataink szerint az átalánydíj alapon működő megállapodások mindkét fél részére kiszámíthatóbbak. Vállalkozásunk kizárólag rejtett költségek nelküli ajánlatot készít, mely tartalmaz minden jellegű kiszállási díjat, munkadíjat, rendelkezésre állási költséget egy összegben.

Mi az a “Távsegítség” és miért jó?

Távsegítség szolgáltatásunk segítségével informatikus kollégáink azonnal rögzítik a hibabejelentést és egy program segítségével átveszik a felhasználó számítógépének képernyőjét (a felhasználó a képernyőjén megjelenő azonosítót és jelszót kell bediktálnia kollégánknak). Így a hiba feltárásának, elhárításának folyamata azonnal elkezdődik, nincs kiszállási idő, nincs várakozás. Ennél gyorsabb lehetőség nincs, de talán nincs is rá szükség. Kollégánk a felhasználóval együttműködve javíja a hibát, szükség szerint segíti a felhsználót, végül lezárja a folyamatot. Ilyen egyszerű.

Előfordulnak esetek, amikor a távsegítség nem megoldható, ilyenkor kollégánk kiszállással javítja a hibát. Átalánydíjas szerződéseinkben rögzítjük a maximális kiszállási időt, amely lehet akár 2 órán belüli is.

Kicsitől a nagyig, beleértve a középsőt is

Rendszergazda szolgáltatásaink nem méretfüggőek. Ugyanolyan hibának tekintjük a kis könyvelőiroda home office problémáját, mint a sok felhasználóval rendelkező tervező iroda felhő szinkronizációját. Nincs különbség, mindkettő munkát, hatékonyságot akadályoz. A mi dolgunk ezt helyrehozni. Természetesen helyre is hozzuk.

Rendelkezésre állás

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján kialakítottuk munkarendünket, amely lefedi az év 365 napját, szökő évben 366. Átalánydíjas szerződésünkben meghatározunk törzsidőt, törzsidőn kívüli szolgáltatási időt. Természetesen ezt is tartalmazza átalánydíjunk.

Adatvédelem, adatbiztonság

Rendszergazda szolgáltatásaink egyik alappillére az adatvédelem és adatbiztonság. Ügyfeleink részére igyekszünk több lépcsős adatmentési struktúrákat kidolgozni, kiépíteni. Sokan megijednek ettől, ugyanis kialakult egy “pénztemető” jellege az ilyen jellegű folyamatoknak. Természetesen minden rendszernek megvan a hozzá illeszkedő és illeszthető adatmentési lehetősége, amely költséghatékonyan megvalósítható és egyben garantálja az adatok biztonságát egy esetleges incidens során. Sokan gondolnak ilyenkor egy külső USB-s hordozható winchesterre. Mi NEM. Soha.

Íme néhány megoldás, amit ügyfeleink nagyon szeretnek

Amennyiben további kérdése merült fel, KÉRDEZZEN!