Vállalkozásunk egyik speciális területe az önkormányzatok informatikai rendszereinek üzemeltése, hibaelhárítása, rendszergazda tevékenység biztosítása (ASP, Iktató, e-személyi kliens, WinSzoc, WinMankó, Vizuál regiszter stb.)

Rendszergazda

Miben tudunk segíteni?

Hogyan kezdjünk neki a közös munkának?

Mi az a “Távsegítség” és miért jó?

Távsegítség szolgáltatásunk segítségével informatikus kollégáink azonnal rögzítik a hibabejelentést és egy program segítségével átveszik a felhasználó számítógépének képernyőjét (a felhasználó a képernyőjén megjelenő azonosítót és jelszót kell bediktálnia kollégánknak). Így a hiba feltárásának, elhárításának folyamata azonnal elkezdődik, nincs kiszállási idő, nincs várakozás. Ennél gyorsabb lehetőség nincs, de talán nincs is rá szükség. Kollégánk a felhasználóval együttműködve javíja a hibát, szükség szerint segíti a felhsználót, végül lezárja a folyamatot. Ilyen egyszerű.

Előfordulnak esetek, amikor a távsegítség nem megoldható, ilyenkor kollégánk kiszállással javítja a hibát. Átalánydíjas szerződéseinkben rögzítjük a maximális kiszállási időt, amely lehet akár 2 órán belüli is.

Rendelkezésre állás

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján kialakítottuk munkarendünket, amely lefedi az év 365 napját, szökő évben 366. Átalánydíjas szerződésünkben meghatározunk törzsidőt, törzsidőn kívüli szolgáltatási időt. Természetesen ezt is tartalmazza átalánydíjunk.

Adatvédelem, adatbiztonság

Szolgáltatásaink egyik alappillére az adatvédelem és adatbiztonság. Ügyfeleink részére igyekszünk több lépcsős adatmentési struktúrákat kidolgozni, kiépíteni. Sokan megijednek ettől, ugyanis kialakult egy “pénztemető” jellege az ilyen jellegű folyamatoknak. Természetesen minden rendszernek megvan a hozzá illeszkedő és illeszthető adatmentési lehetősége, amely költséghatékonyan megvalósítható és egyben garantálja az adatok biztonságát egy esetleges incidens során. Sokan gondolnak ilyenkor egy külső USB-s hordozható winchesterre. Mi NEM. Soha.