Önkormányzati-, intézményi informatika, rendszergazda szolgáltatás

Vállalkozásunk egyik speciális területe az önkormányzatok informatikai rendszereinek üzemeltése, hibaelhárítása, rendszergazda tevékenység biztosítása (ASP, Iktató, e-személyi kliens, WinSzoc, WinMankó, Vizuál regiszter stb.)

Miben tudunk segíteni?

Több, mint 15 év intézményi rendszergazdai tapasztalattal tudjuk segítni a felhasználók mindennapi munkáját, a felmerülő kérdések, hibák elhárítását. Minőségi megoldásainkkal stabil, könnyen használható rendszerré alakítjuk egy intézmény szerteágazó, olykor lassan működő informatikai rendszerét. “Testületi felhő” megoldásunkkal egyszerűbbé tettük már nagyon sok felhasználó munkáját.

Hogyan kezdjünk neki a közös munkának?

  1. lépés: keressen minket bizalommal elérhetőségeinken
  2. lépés: beszéljünk meg egy találkozót, lehetőleg az intézmény vezetőivel közösen (jegyző, polgármester, pézügyi vezető), hiszen mindannyian kellünk egy jó megoldáshoz
  3. lépés: mondja el a jelenlegi rendszer hibáit, gondjait, panaszkodjon 🙂
  4. lépés: mi felmérjük a jelenlegi állapotot, egy-két kérdést felteszünk a felhasználóknak, jegyzetelünk, információt gyűjtünk a napi hibákról, eszközparkot mérünk fel
  5. lépés: összeállítunk egy rövid, mindenki számára érthetően megfogalmazott “jegyzőkönyvet”, amely tartalmazza a sürgős beavatkozást igénylő folyamatokat valamint a távolabbi, akár fejlesztést igénylő lehetőségeket.

Eddig a pontig a folyamat díjmentes. Akkor is, ha végül szerződés kötés nem történik.

6. lépés: utolsó lépésként az informatikai rendszer hibáinak javítására, valamint üzemeltetésére ajánlatot adunk, amely lehet eseti- vagy átalánydíjas. Tapasztalataink szerint az átalánydíj alapon működő megállapodások mindkét fél részére kiszámíthatóbbak. Vállalkozásunk kizárólag rejtett költségek nelküli ajánlatot készít, mely tartalmaz minden jellegű kiszállási díjat, munkadíjat, rendelkezésre állási költséget egy összegben.

Mi az a “Távsegítség” és miért jó?

Távsegítség szolgáltatásunk segítségével informatikus kollégáink azonnal rögzítik a hibabejelentést és egy program segítségével átveszik a felhasználó számítógépének képernyőjét (a felhasználó a képernyőjén megjelenő azonosítót és jelszót kell bediktálnia kollégánknak). Így a hiba feltárásának, elhárításának folyamata azonnal elkezdődik, nincs kiszállási idő, nincs várakozás. Ennél gyorsabb lehetőség nincs, de talán nincs is rá szükség. Kollégánk a felhasználóval együttműködve javíja a hibát, szükség szerint segíti a felhsználót, végül lezárja a folyamatot. Ilyen egyszerű.

Előfordulnak esetek, amikor a távsegítség nem megoldható, ilyenkor kollégánk kiszállással javítja a hibát. Átalánydíjas szerződéseinkben rögzítjük a maximális kiszállási időt, amely lehet akár 2 órán belüli is.

Rendelkezésre állás

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján kialakítottuk munkarendünket, amely lefedi az év 365 napját, szökő évben 366. Átalánydíjas szerződésünkben meghatározunk törzsidőt, törzsidőn kívüli szolgáltatási időt. Természetesen ezt is tartalmazza átalánydíjunk.

Adatvédelem, adatbiztonság

Szolgáltatásaink egyik alappillére az adatvédelem és adatbiztonság. Ügyfeleink részére igyekszünk több lépcsős adatmentési struktúrákat kidolgozni, kiépíteni. Sokan megijednek ettől, ugyanis kialakult egy “pénztemető” jellege az ilyen jellegű folyamatoknak. Természetesen minden rendszernek megvan a hozzá illeszkedő és illeszthető adatmentési lehetősége, amely költséghatékonyan megvalósítható és egyben garantálja az adatok biztonságát egy esetleges incidens során. Sokan gondolnak ilyenkor egy külső USB-s hordozható winchesterre. Mi NEM. Soha.

Íme néhány megoldásunk, amit ügyfeleink nagyon szeretnek

Amennyiben további kérdése merült fel, KÉRDEZZEN!